Előző témakör: Kérelmek irányítása és értesítésKövetkező témakör: Erőforrás-kérelmek kezelése


A szerepkérelmek betöltésére alkalmas erőforrások megkeresése

Szerepre vonatkozó kérelem érkezése esetén legalább egy olyan erőforrást kell találnia és javasolnia, aki megfelel az állománykövetelménynek. Ha több erőforrást javasol, akkor úgy kell allokálnia őket, hogy a kért mennyiség megfelelően legyen elosztva közöttük. Ha például egy erőforrásra van szüksége egy hétre, akkor a következőképpen ajánljon két erőforrást:

Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a Kezdőlapot, majd az Erőforrás-menedzsment területen kattintson az Erőforráskérelmek elemre.
  2. Kattintson az erőforrás-kérelem nevére, majd kattintson az Erőforrások elemre, vagy a kérelem melletti Személy listával ikonra.
  3. Kattintson a Hozzáadás gombra.

    Az Erőforrások keresése oldalon megjelenő adatok az állománybiztosítási kérelemben megadott követelményeken alapulnak. Ha alkalmasabb erőforrásokat szeretne keresni, akkor módosíthatja a keresési feltételeket.

  4. Válassza ki a megfelelő erőforrásokat, és a Hozzáadás gombra kattintva adja hozzá őket az ajánlott erőforrások listájához.

    Ha egy kérelem egyetlen erőforrást tartalmaz, az erőforrást kijelöli a rendszer. Az erőforrás az ajánlott jelölt a gyorslistában.

  5. Válassza ki a kívánt jelöltet, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

    Megjelenik a Kérelem erőforrásai oldal, amelyen az Erőforrások lap az aktív.

  6. Ha több erőforrást ad hozzá a kérelemhez, akkor bontsa ki az egyes erőforrásokat, hogy szerkeszthesse a számított allokációs mennyiséget.
  7. Kattintson az Ajánlattétel pontra.

    Megjelenik az Erőforrás-kérelmek oldal, és az Ajánlott értékre módosítja a kérelem állapotát.