Előző témakör: Egyéb erőforrás-tervezési portletek megtekintése


Kapacitástervezési forgatókönyvek létrehozása

Kapacitástervezési forgatókönyvet bármelyik olyan oldalról létrehozhat, ahol látható a Forgatókönyv eszköztár. Forgatókönyveket hozhat létre, szerkeszthet, törölhet, másolhat, illetve beállíthat egy forgatókönyvet aktuális forgatókönyvként vagy az összehasonlítás aktuális forgatókönyveként. A forgatókönyveket megoszthatja más erőforrásokkal, vagy magánjellegűként is tarthatja azokat. A forgatókönyvek alapértelmezés szerint magánjellegűek.

Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyisson meg egy befektetést. Nyisson meg például egy projektet, egy szolgáltatást vagy egy ötletet.
  2. Kattintson a lefelé mutató nyíllal jelölt Forgatókönyv eszköztárra.
    1. Kattintson az Új pontra.
    2. Kattintson a Több gombra, és válassza ki a Szerkesztés pontot.

      Az eszköztár sárga színe azt jelenti, hogy forgatókönyvi módban dolgozik, és olyan adatok alapján, amelyek egy forgatókönyvhöz tartoznak. Forgatókönyvi módban végzett munka során egyes adatok csak olvashatók. A befektetés kezdő dátuma és a csoport allokációja például olyan adatokat jelent, amelyek módosíthatóak forgatókönyvi módban. Az ezeken az adatelemeken végrehajtott változtatások közvetlen hatással vannak a befektetési igényre.

  3. Töltse ki a tulajdonságok oldalának mezőit, majd kattintson a Mentés pontra. Ha új forgatókönyvet hoz létre, vagy ha kiválaszt egy meglévő forgatókönyvet, az alkalmazás „forgatókönyvi módba” vált. Az eszköztár sárga színűre változik, ez mutatja, hogy olyan adatokat jelenít meg és kezel, amelyekhez forgatókönyv tartozik.
  4. Kattintson a Befektetések pontra, majd válassza a Hozzáadás lehetőséget. A forgatókönyvhöz befektetéseket, erőforrásokat vagy csapat információit veheti fel, majd azokat módosíthatja. Később ezeket a beállításokat összevetheti a szülőbefektetés munkatervével.
    1. (Nem kötelező lépés.) Forgatókönyvben szereplő befektetés esetében az értékek módosításához kattintson a Forgatókönyv részleteinek szerkesztése ikonra.
    2. (Nem kötelező lépés.) Forgatókönyv pénzügyi adatainak módosításához kattintson a Pénzügyi összefoglaló ikonjára.
  5. Kattintson a Mentés pontra.
  6. A Hozzáférés pontra kattintva más felhasználókkal tudja megosztani a forgatókönyvet.
  7. Kattintson a Mentés és visszatérés pontra.

    Az új forgatókönyv megjelenik a Forgatókönyv eszköztáron.

  8. (Nem kötelező lépés.) Forgatókönyvet egy meglévő forgatókönyv másolásával is létrehozhat. Forgatókönyv másolása:
    1. Bármelyik, a Forgatókönyv eszköztárat megjelenítő oldalon kattintson a Több gombra, és válassza a Forgatókönyvek kezelése pontot.
    2. Jelölje be a feladatok melletti jelölőnégyzetet, kattintson a Több gombra, majd válassza a Másolás pontot.

      A program hozzáadja a forgatókönyv egy magánjellegű példányát a listához, és A következő másolata: <forgatókönyv neve> nevet adja neki.

    3. Adjon egyedi nevet a másolt forgatókönyvnek, majd kattintson a Mentés pontra.

Kapacitástervezési forgatókönyvek összehasonlítása

A forgatókönyvet összehasonlíthatja a munkatervvel vagy egy másik forgatókönyvvel. A forgatókönyvek kidolgozásával, finomításával és hangolásával lehetőség van az idő múlásával változó üzleti igények vizsgálatára. A Forgatókönyv eszköztár emellett a kapacitástervezési oldalak egyszerű elérhetőségét is biztosítja.

Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Állítsa be az aktív forgatókönyvet és az összehasonlító forgatókönyvet bármelyik olyan oldalról, amelyen megjelenik a Forgatókönyv eszköztár.
    1. Válasszon ki egy forgatókönyvet a Forgatókönyv legördülő listában.
    2. Az Összehasonlítás a következővel mezőben válasszon ki egy másik forgatókönyvet, illetve lehetősége van forgatókönyvet nem megadni, valamint a munkatervet beállítani.
  2. (Nem kötelező lépés.) Ezeket a megjelenítési beállításokat a következő módon adhatja meg a Forgatókönyvek kezelése oldalról:
    1. Bármelyik, a Forgatókönyv eszköztárat megjelenítő oldalon kattintson a Több gombra, és válassza a Forgatókönyvek kezelése pontot.
    2. Jelölje be a forgatókönyv jelölőnégyzetét, kattintson a Több gombra, majd válassza az Aktuális beállítása vagy a Beállítás összehasonlítóként pontot.
  3. Értékelje ki a forgatókönyvekben a tervezett változásokat. A forgatókönyvi mód aktív marad, miközben az erőforrás-tervezési és kapacitástervezési portletek között továbblép.

    Megjegyzés: Forgatókönyvek összehasonlítása esetén az összehasonlító adatok piros színnel jelennek meg. Az összehasonlító adatok minden olyan oldalon megjelennek, amely támogatja az adatok kiemelését.

  4. Forgatókönyv részletes adatainak megtekintése különálló bejegyzések formájában, kiemelés nélkül:
    1. Válasszon forgatókönyvet a bal oldali Forgatókönyv legördülő listából.
    2. Válassza a Nincs lehetőséget az Összehasonlítás mással legördülő listából.
  5. A forgatókönyveket támogató oldalakon és portletekben lehetősége van úgy beállítani az oldalt, hogy a másodlagos értékek összehasonlítása jelenjen meg kiemelve. Másodlagos összehasonlító értékként lehetősége van egy további attribútumot megadni. A forgatókönyvi mód a másodlagos értéket használja az összehasonlító adatok megjelenítésére. Válassza ki azokat az attribútumokat, amelyeknek a nevében szerepel az (összehasonlítás mással) kifejezés. Ezek az attribútumok jelenítik meg a forgatókönyvi adatokat.

    A null másodlagos értékek olyan adatokat tárnak fel, amelyek a forgatókönyv létrehozásakor nem voltak jelen. Az adatok üres értékként, a mező piros szaggatott vonallal való áthúzásával jelennek meg. Ez a rendszer jól használható a forgatókönyv kezdeti létrehozását követően végbemenő változtatások azonosítására.

    Megjegyzés: Ezek a konfigurációk csak akkor érvényesek, ha egy forgatókönyvet hasonlít össze egy másik forgatókönyvvel vagy a munkatervvel. Nem érvényesek, ha a munkatervet választja ki, illetve ha nem ad meg beállítást.

  6. A kapacitás vizsgálatához kattintson a Több gombra, és válassza az Ugrás a kapacitástervezéshez pontot.
  7. Ha egy forgatókönyvbe befektetéseket szeretne felvenni, kattintson a Több gombra, és válassza a Befektetések pontot.
  8. Ha egy forgatókönyvből gyermekbefektetéseket szeretne eltávolítani, kattintson a Több gombra, és válassza a Szerkesztés pontot.
    1. Kattintson a Befektetések fülre.
    2. Jelölje be a befektetés melletti jelölőnégyzetet, majd kattintson az Eltávolítás elemre.

      A szülőbefektetés visszaáll a munkaterv értékeinek megjelenítésére.

  9. Ha egy gyermekbefektetést az eltávolítása nélkül szeretne visszaállítani alaphelyzetbe, kattintson a Több gombra, és válassza a Szerkesztés pontot.
    1. Kattintson a Befektetések fülre.
    2. Válasszon ki egy befektetést, majd kattintson a Visszaállítás elemre.

      A visszaállítási művelettel törli a forgatókönyvben az adott befektetésre vonatkozóan végrehajtott összes módosítást , és frissíti a forgatókönyvet a munkaterv adataival. A befektetés megmarad a forgatókönyv befektetéseinek listájában.

  10. Ha ideiglenesen figyelmen kívül szeretné hagyni egy befektetés módosításit egy forgatókönyvben, és inkább a munkaterv értékeit szeretné megjeleníteni, rejtse el a befektetést a forgatókönyvből. Használja a befektetés Rejtett jelzőjét.