Előző témakör: Befektetések eltávolítása az erőforrás munkaterhelésébőlKövetkező témakör: Erőforrások helyettesítése befektetésekben


Szerep cseréje megnevezett erőforrásra

Lehetőség van arra, hogy a projekt szerepeit megnevezett erőforrásokra cserélje. Akkor cserélje erőforrásokra a szerepeket, amikor a csoport készen áll a projekt megkezdésére és a jóváhagyott tényleges ráfordítások jelentésére.

Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Nyissa meg a Kezdőlapot, majd a Portfóliókezelés menüben kattintson a Projektek elemre.
  2. Nyisson meg egy projektet.
  3. Kattintson a Csapat fülre.
  4. A cserélni kívánt feltételesen lefoglalt szerep sorában kattintson az Erőforrás-kereső pontra.

    Az Erőforrások keresése oldal csak a kiválasztott szerepnek megfelelő erőforrásokat jeleníti meg.

    Megjegyzés: A Feltételesen lefoglalt erőforrások belefoglalása jelölőnégyzet nincs bejelölve. Ha bejelöli, akkor a megfelelő erőforrások száma általában bővül, de az Elérhetőségi találat pontszámai romlanak. A pontosabb végleges foglalási állapot értékeléséhez hagyja ki a listából a feltételesen lefoglalt erőforrásokat.

  5. Vizsgálja meg az Elérhetőségi találat oszlopot, és határozza meg a legjobb erőforrást. Bármelyik erőforrást választhatja, akár olyat is, amely már társítva van a projekthez. Jelöljön be egy vagy több jelölőnégyzetet, és kattintson a Csere pontra..

    A Foglalás megerősítése oldalon látható az egyes erőforrások fennmaradó rendelkezésre állása. Ha itt negatív érték látható, akkor az erőforrás túlallokált. A túlallokálás egy részét feltételes foglalások is okozhatják.

  6. Ha szeretné az erőforrással helyettesíteni a szerepet, akkor kattintson az Igen lehetőségre. Vegye fel a kapcsolatot az erőforrás kezelőjével, és beszélje meg vele az erőforrás más beruházásokban lehetséges foglaltságát. Próbálja meg csökkenteni a foglaltságot, hogy megerősíthesse és véglegesként állíthassa be ezt a foglalást.
  7. (Nem kötelező.) Ha az erőforrás potenciálisan túlallokált, akkor kattintson a Túlallokáció vagy a Csak fennmaradó lehetőségre.

    Megjegyzés: Ha a megnevezett erőforrás már hozzá van rendelve a projekthez, akkor az általános szerep teljes allokációját magára veszi, de nem minden megbízatást. Ha a szerepet olyan erőforrásra cseréli, aki még nem tagja a csapatnak, akkor az allokáció és a megbízatások az új erőforráshoz kerülnek.

  8. Az ETC (megbízatások) a következő módon vihetők át az általános szerepből a megnevezett erőforrásra:
    1. Kattintson a Feladat fülre, és válassza a Megbízatások lehetőséget.
    2. Szűrjön le és jelöljön ki minden feladatot, amely az általános szerephez van társítva.
    3. Társítsa a feladatokat a megnevezett erőforráshoz.