Előző témakör: Részvétel a kérelmekkel kapcsolatos fórumokbanKövetkező témakör: Erőforrások alapértelmezett foglaláskezelőjének beállítása


Kérelemállapotok típusai

A kérelem Állapot mezője a Kérelem tulajdonságai oldalon található. A kérelem tulajdonosa (más néven kérelmező) az egyetlen személy, aki a kiinduló állapotot („Új”) valamilyen más állapotra módosíthatja (ez általában a „Nyitott”). A többi címzett nem módosíthatja az állapotot.

Új

Minden kérelem ezzel az állapottal indul, amíg a tulajdonos el nem küldi a kérelmet, vagy manuálisan nem módosítja az állapotot. Ha a kérelem készen áll arra, hogy a foglaláskezelő teljesítse, akkor Nyitott állapotúra állítható.

Megnyitás

Ez az állapot azt jelzi, hogy a kérelem aktív, beavatkozást és teljesítést igénylő kérelem. Az állapotot a kérelmet létrehozó személynek kell „Nyitott” állapotúra állítani. A foglaláskezelő értesítést kap az állapotváltozásról.

Ajánlott

A foglaláskezelő a kérelem teljesítése céljából foglalásokat javasol. A kérelmező értesítést kap. A kérelmező áttekinti a javasolt erőforrásokat. Ha a kérelmező elutasítja az erőforrásokat, amelyeket a foglaláskezelő azonosított, azzal ismét a Nyitott értékre állítja a kérelem állapotát.

Megjegyzés: Az Ajánlott állapotot akkor használhatja, ha rendelkezik a Projekt – Kérelembeviteli erőforrások csatolása hozzáférési jogosultsággal. A projektben aktiválva kell lennie a Kérelem jóváhagyása szükséges beállításnak is.

Lefoglalva

Ez az állapot jelzi, hogy a projektvezető vagy erőforrás-kezelő elfogadta (lefoglalta) az erőforrást a kérelemben. A kérelem állapota ekkor automatikusan „Lefoglalva” értékre változik, a kérelmező és a foglaláskezelő pedig egyaránt értesítést kap. A „Lefoglalva” állapot akkor érhető el, ha:

Lezárva

Ez az állapot azt jelzi, hogy nincs további teendő. A kérelmet csak a kérelmező tudja lezárni. Ha a foglaláskezelő elutasítja a megnyitott kérelmet, akkor a kérelem állapota automatikusan a Lezárva értékre módosul.