Önceki Başlık: Vaka Kategorilerini YapılandırmaSonraki Başlık: Vakaları Yönetme


Talep Yönetimi Sorunlarını Giderme

Vaka Yönetimi: İşleme Hataları Denetimi

Vaka yönetimi hatalarını denetlemek için bu yordamı kullanın.

Şu adımları uygulayın:

  1. Yönetim'i açın ve Veri Yönetimi'nden Vakalar'ı tıklatın.

    Ayar sayfası görüntülenir.

  2. İşleme Hataları'nı tıklatın.
  3. Filtre ölçütlerinizi girip Filtre'yi veya Tümünü Göster'i tıklatın.

Vaka Yönetimi Hatası ITL-0514: Örneğin Oluşturulabilmesi İçin Önce Vaka Kategorisi Oluşturulmalıdır

Symptom:

Vakalara ilk defa erişmeye çalıştığımda şu CA Clarity PPM hata mesajını alıyorum:

ITL-0514: Olay örneği oluşturabilmek için önce olay kategorisi oluşturulmalıdır. Lütfen yöneticinizle bağlantı kurun. Lütfen yöneticinize başvurun.

Solution:

Bir BT çalışanı veya erişim hakları olan herhangi bir kullanıcı olarak yeni bir vaka kaydı yapabilirsiniz. Ben Raporladım menüsünde oluşturduğunuz vakaları görüntüleyip düzenleyebilirsiniz. BT çalışanları, Bana Atandı menüsünden, kendilerine atanan vaka kategorisindeki tüm vakaların listesini görüntüleyebilirler.

Yönetici olarak, bu kullanıcılar vakaları rapor etmeye ve yönetmeye çalışmadan önce vaka kategorisi eşlemesini oluşturun. Vaka Kategorilerini Yapılandırma'daki adımları uygulayın.

Fikir Yönetimi Mesajı: Eşleşme Puanları Doğru Olmayabilir

Symptom:

Personel üyelerini değiştirmek için Kaynağı Değiştir sayfasını kullanıyorum. Bu sayfada, erişebildiğim kaynakların tümü listeleniyor. Atanan personel üyelerini değiştirmek için bir fikrin ekip personeli sayfasını kullandığımda şu hata mesajını alıyorum:

Kullanılabilirlik tarihleri aşağıdaki zaman aralığına denk gelmediğinde eşleştirme puanları doğru olmayabilir: ggaayyyy - ggaayyyy

Solution:

Bu ileti, buradaki tarih aralığı ile Kullanılabilirlik alanındaki tarihler arasında tutarsızlık olması halinde görüntülenir. Kullanılabilirlik Eşleşmesi puanı doğru olmayabilir. Örneğin, Kullanılabilirlik alanındaki tarihlerin 30.09.2015 - 27.02.2016, iletideki tarih aralığının 20.10.2015 - 20.10.2016 olduğunu varsayın. Herhangi bir kaynak için birebir bir karşılaştırma oluşturulamaz ve genel kullanılabilirlik eşleşme puanları düşer.

Şu adımları uygulayın:

  1. Yönetici olarak, günlük kaynak tahsisi Zaman Dilimi Özellikleri'nde tarihleri ayarlayın.

    Not: Başlangıç Tarihi ve Dönem Sayısı'nda yapılan değişiklikler zaman dilimleme işlerini, veri reyonu çıkarma işlerini, portletleri ve raporları da etkileyebilir.

  2. Kaynak yöneticisi veya BT çalışanı olarak, fikri açın ve kalan adımları tamamlayın.
  3. Ekip öğesini tıklatın.

    Personel listesi sayfası görüntülenir. Fikre atanan personel üyelerini değiştirmek için fikrin ekip personeli sayfasını kullanın.

  4. Bir Kaynak/Rol girişine ilişkin Kaynak Bulucu simgesini tıklatın.

    Değiştirilmekte olan kaynakla aynı role sahip olan kaynakların listesi görüntülenir ve bu liste, fikrin zaman dönemi boyunca bunların kullanılabilirlik durumunu gösterir.

  5. Öncekinin yerine geçecek kaynağı bulmak için filtre ölçütünü girin.
  6. Kaynağın yanındaki onay kutusunu seçin ve Değiştir'i tıklatın.

    Rezervasyon Onayı sayfası açılır.

  7. Evet'i tıklatın.