Bu bölümde, geliştirme sırasında işlemlerin etkileşimli şekilde nasıl çalıştırılacağı, test edileceği ve hatalarının ayıklanacağı açıklanır. Aynı yöntemler, üretim ortamında işlemleri çalıştırmak için kullanılabilir.
Bir işlemi çalıştırmak istediğinizde, aşağıdaki yöntemlerden birini kullanarak işlemi başlatabilirsiniz:
Orkestratör üzerindeki İş Akışı modülü, işlemleri çalıştırır. Bir orchestrator'da bir işlemi başlattığınızda, İş Akışı modülü, işlem nesnesinin bir kopyasını oluşturur ve bunu orkestratör otomasyon kütüphanesinde çalıştırır. İşlemin bu çalışan kopyası, işlemin bir vakasıdır. Siz bir işlemi her başlattığınızda (ya da başka bir işlem veya uygulama işlemi başlattığında) İş Akışı modülü işlemin ayrı bir vakasını oluşturur.
Bir işlem çalışırken ve çalışmayı tamamladıktan sonra bir işlemin bir vakasını açabilir, görüntüleyebilir ve vakayla çalışabilirsiniz. Bir işlemin bir vakasında yapılan değişiklikler yalnızca bu vakayı etkiler ve otomasyon kütüphanesinde saklanan özgün işlem nesnesini etkilemez.
İşlem başladığında, yönetilen ağ bilgisayarlarında doğru aracı ya da orkestratör modüllerine bağlanır. Bir işlem, atanmış işleç işlevlerini gerçekleştirir, koşulları test eder ve bağımlılıkları yürütür. Hata koşulları ortaya çıktığında, işlem düzeltme eylemleri gerçekleştirir ve gerektiğinde işletmen ve yöneticilere bildirir. Yönetici çalışan işlemleri izlemek ve düzeltme eylemlerini gerçekleştirmek için Uygulama İzleyicisi'ni kullanabilir.
Bu bölüm aþaðýdaki konularý içerir:
İşlemleri Etkileşimli Olarak Çalıştırma
İşleçlerin İşlenmesini Simüle Etme
|
Telif Hakkı © 2013 CA.
Tüm hakları saklıdır.
|
|