Előző témakör: Befektetések hozzáadása az erőforrások munkaterheléseihezKövetkező témakör: Befektetési allokációk szerkesztése


Az erőforrás alapértelmezett allokációjának módosítása

Az erőforrások által egy befektetésen végzett munkával töltött időre vonatkozóan tervezett és végleges allokációs görbéket hozhat létre. Ezek a görbék az Alapértelmezett % allokáció mező értékétől való eltérést jelzik. A Tervezett allokáció görbéje a befektetés menedzsere által kért alapértelmezett vagy teljes allokációs mennyiséget jeleníti meg. A Végleges allokáció görbéje a befektetés menedzsere számára véglegesíthető allokációt ábrázolja.

Tegyük fel például, hogy van egy erőforrás, akinek az alapértelmezett allokációja 100 százalékra van beállítva. Az erőforrást lefoglalta, hogy projektjén augusztus 10-étől november 10-éig dolgozzon. De az erőforrás szeptember 1-jétől a rendelkezésre állás 50%-áig egy másik projektre is be van ütemezve. Emellett az erőforrás tervei szerint szeptember 15-e és szeptember 22-e között szabadságra megy. Ebben az esetben két allokációs görbét kell létrehoznia az erőforrás számára: az egyik fogja jelezni az 50 százalékra való eltérést augusztus 1-jétől szeptember 1-jéig, a másik a 0%-ra való eltérést szeptember 15-től szeptember 22-ig.

Az erőforrás alapértelmezett allokációjának szerkesztésekor szabad időszakok jelenhetnek meg az allokációs szegmensek között. A szabad időszakok új allokációs szegmensek létrehozásával automatikusan kitöltődnek.

Kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Ha az erőforrás meg van nyitva, kattintson az Allokációk elemre.
  2. Kattintson az Összegzés vagy a Részlet oldal Tulajdonságok ikonjára annál a befektetésnél, amelynek szerkeszteni szeretné az erőforrás-allokációját.
  3. Módosítsa az Általános szakasz következő mezőjét:
    Alapértelmezett % allokáció

    Meghatározza, hogy az erőforrás idejének hány százalékáig legyen allokálva erre a projektre. Nulla (0) érték is megadható. Az itt elvégzett módosítások megjelennek az erőforrás/szerep allokációit tartalmazó oldal, illetve a projektcsapat állományát tartalmazó oldal Allokáció és % allokáció oszlopában.

  4. Hozzon létre egy vagy több új sort az alapértelmezett allokációtól való eltéréseknek a Tervezett allokáció és Végleges allokáció szakaszban.

    Ha az előző példát itt is alkalmazzuk, két sort kell létrehoznia:

  5. A tervezett vagy végleges allokációs görbe létrehozásához töltse ki a Tervezett allokáció és a Végleges allokáció szakaszt.
  6. A % allokáció mezőben adja meg az erőforrásokra vonatkozóan elvárt ledolgozandó időarányt (feltételesként vagy véglegesítettként) a befektetésben. Az allokációs százalék nullára (0) is beállítható.
  7. Mentse a változtatásokat.