Előző témakör: Útmutató az Erőforrás-menedzsment modul használatba vételéhezKövetkező témakör: Az erőforrás-menedzsmentre vonatkozó előfeltételek


Bevezető az Erőforrás-menedzsment használatába

Erőforrás-menedzserként Ön kezeli az alkalmazottak, az alvállalkozók és a nem munkaerő típusú eszközök hozzárendelését. Az erőforrás-menedzserek átmeneti projektvezetők és főállású osztályvezetők is lehetnek. Az Erőforrás-menedzsment modul bizonyos funkcióit gyakran a projektvezetők is használják. Ilyen például a kérelmek létrehozása és az erőforrások keresése.

Az Erőforrás-tervezés oldalak a következő lehetőségeket kínálják az erőforrások és szerepek allokációjára:

Az Erőforrás-tervezés oldalakról végrehajtott változtatások frissítik a befektetés adatait. Az Erőforrás-tervezés oldalakról végrehajtott változtatásokat megtekintheti a befektetéshez tartozó Csapat: Állomány oldalon.

Bevált eljárás: Az erőforrás-allokációk módosítása esetén közölje a változásokat a befektetés kezelőjével. A vezető így korrigálni tudja a befektetés feladat-hozzárendeléseit és ütemezését, hogy kezelje a csapat tagjain Ön által végrehajtott változtatásokat.

A következő táblázat a portleteket tartalmazó erőforrás-tervezési lapokat sorolja fel.

Erőforrás-tervezési oldal

Leírás

Portletek

Kapacitás

Az oldal az általános erőforrásigényt az erőforrás-kapacitással veti össze az összes befektetésre vonatkozóan. Az oldal az információkat szerep alapján összesíti, és havi bontásban jeleníti meg az adatokat. Megtekinthető, hogy az egyes szerepekre vonatkozó teljes igény mennyire tér el a teljes kapacitástól.

  • Szerep kapacitása - Hisztogram
  • Szerep kapacitása

Szervezeti igény

Ez a lap felsorolja, valamint szervezeti struktúra szerint összesíti a befektetésekre és erőforrásokra vonatkozó igényeket. A kiválasztott szervezeti egységen belül különböző szinteken tekinthetők meg az allokációs adatok.

  • Szervezeti struktúra - erőforrás-összegzés
  • Szervezeti struktúra - befektetés (összegzés)

Fentről lefelé tervezés

Ez az oldal azokat a befektetéseket, erőforrásokat és szerepeket sorolja fel, amelyek az egyes befektetésekhez vannak allokálva.

  • Felülről lefelé tervezés befektetés szerint

Munkaterhelések

Ez az oldal grafikus formátumban jeleníti meg a hozzárendelt erőforrásra vonatkozóan az összes befektetés együttes allokációját. Az oldal használatával összevetheti az elérhetőséget és egy befektetésnél az adott erőforrásra vonatkozóan allokált órák számát.

  • Erőforrás munkaterhelései

Allokációk

Ez az oldal többféle lehetőséget biztosít az egyes befektetésekhez tartozó erőforrás-allokációk megtekintéséhez és szerkesztéséhez.

  • Heti részletek
  • Allokációs eltérés

Betöltetlen allokációk

Ez az oldal azoknak a szerepeknek a felsorolását adja meg, amelyek az összes befektetéshez le vannak foglalva, valamint a teljes szervezetre vonatkozóan mutatja a betöltetlen igényt.

  • Be nem töltött követelmények

Foglalások

Ez az oldal az erőforrások felsorolását adja meg foglalási állapotukra vonatkozó információk kíséretében az összes befektetésre vonatkozóan.

  • Foglalás állapota

Ezek a portletek olyan erőforrás-tervezési felhasználók számára vannak kialakítva, akik a rendszerben található összes erőforráshoz globális hozzáférési jogokkal rendelkeznek. A rendszerben található összes erőforráshoz globális hozzáféréssel rendelkező erőforrás-menedzserként vagy -rendszergazdaként a befektetési feladatok tervezési szempontjait tudja kezelni. Nem ajánlott a felhasználóhoz példány vagy szervezeti struktúra egység szintű korlátozásokat beállítani. Ez ugyanis az ilyen portletek teljesítményének csökkenéséhez vezethet.